Grillet kveite med Sitrus Glaze
En dypt karamellisert, syrlig og krydret glaze full av umami og balanse – perfekt til grillet kjøtt, grønnsaker eller som pensling til fisk før ovnsbaking 🍋🔥🍶
Ingredienser
30 g brunsukker 🍯
20 g soyasaus 🍜
10 g fishsauce 🐟
15 g rød miso 🍶
10 g hvitvinseddik 🍇
10 g rødvinseddik 🍷
5 g balsamico 🍾
0,5 L vann 💧
Saften og zest fra ½ sitron 🍋
Saften og zest fra 1 lime 🍈
30 g Odelia chiliolje 🌶️
30 g Odelia rapsolje 🌻
Fremgangsmåte
Vend sammen brunsukker, soyasaus, fishsauce, rød miso og alle eddiktypene med vannet i en kjele.
Rør godt til alt er homogent og oppløst.
La blandingen småkoke og redusere til en tykk, glinsende «glaze»-konsistens.
Monter glazen med Odelia chiliolje og Odelia rapsolje – bruk gjerne stavmikser for en jevn og blank tekstur.
Tilsett til slutt saft og zest fra sitron og lime for friskhet og balanse.