Aromatisk olje

En dyp, krydret og urteduftende olje som gir både kraft og finesse – perfekt som base til sauser, majones eller som smaksetter til retter 🌿🔥🍋

Ingredienser

  • 120 g Odelia rapsolje 🌻

  • 120 g Odelia chiliolje 🌶️

  • Zest av 1 lime 🍋

  • Zest av 1 sitron 🍋

  • 1 hel jalapeño

  • ½ sjalottløk

  • Ca. 30 g fersk ingefær

  • En raus neve salvieblader 🌿

  • 1 egg 🥚

  • 2 ts sennep

  • 2 ss hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. Varm opp Odelia-oljene til frityrvarme.

  2. Tilsett sitruszest, jalapeño, sjalottløk, ingefær og salvieblader. La det fritere og smaksette oljen.

  3. Kok egget i 3 minutter, avkjøl og skill ut plommen.

  4. La oljen trekke i minst 20 minutter på svak varme.

  5. Sil av oljen slik at du sitter igjen med en klar og aromatisk base.

  6. Pisk sammen eggeplomme, sennep og hvitvinseddik. Monter majonesen med den aromatiske oljen.

  7. Smak til med salt og pepper.

Previous
Previous

Nordic XO saus: Røkt tindved-olje (forenklet)

Next
Next

Frisk honning- og sitrus vinaigrette