Sauce Vierge med posjert ørret i chili olje
En frisk, syrlig og aromatisk rett – perfekt når du vil løfte hverdagsmiddagen!
Ingredienser
0,5 stk sjalottløk (finhakket)
8 små tomater (i biter)
1 håndfull gressløk (finhakket)
1 håndfull dill (finhakket)
Saft + zest av 1 lime (revet skall)
Saft + zest av 1 sitron (evet skall)
1 liten bit ingefær (revet zest)
3 ts kapers
Salt & pepper
Odelia rapsolje
Odelia chiliolje
1 stk ørretfilet
Fremgangsmåte
Bland sjalottløk, gressløk, dill, tomater og kapers
Tilsett lime- og sitronsaft, samt zest av sitron, lime og ingefær
Smak til med salt, pepper og en god dæsj Odelia rapsolje
Varm chiliolje til ca. 70°C og posjer ørreten i 5 min
Server fisken toppet med den friske sausen