Sauce Vierge med posjert ørret i chili olje

En frisk, syrlig og aromatisk rett – perfekt når du vil løfte hverdagsmiddagen!

Ingredienser

  • 0,5 stk sjalottløk (finhakket)

  • 8 små tomater (i biter)

  • 1 håndfull gressløk (finhakket)

  • 1 håndfull dill (finhakket)

  • Saft + zest av 1 lime (revet skall)

  • Saft + zest av 1 sitron (evet skall)

  • 1 liten bit ingefær (revet zest)

  • 3 ts kapers

  • Salt & pepper

  • Odelia rapsolje

  • Odelia chiliolje

  • 1 stk ørretfilet

Fremgangsmåte

  1. Bland sjalottløk, gressløk, dill, tomater og kapers

  2. Tilsett lime- og sitronsaft, samt zest av sitron, lime og ingefær

  3. Smak til med salt, pepper og en god dæsj Odelia rapsolje

  4. Varm chiliolje til ca. 70°C og posjer ørreten i 5 min

  5. Server fisken toppet med den friske sausen

Next
Next

Béarnaise med Odelia