Béarnaise med Odelia

En fløyelsmyk, «sunn» og spicy klassiker – perfekt til biff, grønnsaker eller det du har lyst på

Ingredienser

•  200 g syrlig hvitvin

•  100 g hvitvinseddik

•  1 bunt estragon

•  ½ sjalottløk (finhakket)

•  1 eggeplomme

•  Salt & pepper

•  Odelia chiliolje

•  Odelia rapsolje

Fremgangsmåte

  1. Trekk estragon forsiktig i Odelia-oljene for å slippe smaken.

  2. Reduser hvitvin, hvitvinseddik, sjalottløk og litt estragon til en konsentrert base.

  3. Visp eggeplommen sammen med reduksjonen over svak varme til en luftig sabayon.

  4. Spe sakte inn oljen mens du pisker – la sausen emulgere til ønsket konsistens.

  5. Smak til med salt, pepper og finhakket estragon.

Previous
Previous

Sauce Vierge med posjert ørret i chili olje