Røkt Olje
En røkt, frisk og aromatisk liten smaksbombe – perfekt som topping, tilbehør eller som et friskt løft til både kjøtt og fisk! 🔥🍅🌿
Ingredienser
500 g Odelia rapsolje
1 kullbit
1 skibrenner
200 g cherrytomater (i biter)
30 g rødløk (finhakket)
30 g reddik (tynne skiver eller små biter)
Saft + zest av 1/2 lime
Salt & pepper
Fremgangsmåte
Varm opp kullbiten med skibrenneren til den er glødende varm.
Legg den varme kullbiten forsiktig ned i rapsoljen og la oljen trekke i minst 20 minutter – dette gir en dyp, røkt aroma.
Bland cherrytomater, rødløk og reddik i en bolle.
Tilsett en god dæsj av den røkte rapsoljen, sammen med limesaft og limezest.
Smak til med salt og pepper – og nyt en syrlig, røkt og crispy topping! 🌿🔥