Røkt Olje

En røkt, frisk og aromatisk liten smaksbombe – perfekt som topping, tilbehør eller som et friskt løft til både kjøtt og fisk! 🔥🍅🌿

Ingredienser

  • 500 g Odelia rapsolje

  • 1 kullbit

  • 1 skibrenner

  • 200 g cherrytomater (i biter)

  • 30 g rødløk (finhakket)

  • 30 g reddik (tynne skiver eller små biter)

  • Saft + zest av 1/2 lime

  • Salt & pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm opp kullbiten med skibrenneren til den er glødende varm.

  2. Legg den varme kullbiten forsiktig ned i rapsoljen og la oljen trekke i minst 20 minutter – dette gir en dyp, røkt aroma.

  3. Bland cherrytomater, rødløk og reddik i en bolle.

  4. Tilsett en god dæsj av den røkte rapsoljen, sammen med limesaft og limezest.

  5. Smak til med salt og pepper – og nyt en syrlig, røkt og crispy topping! 🌿🔥

Next
Next

Ytrefilet med Sauce Vierge