Menu
Naturell

NATURELL

Odelia Naturell er god og allsidig som base til all kald matlaging, dressinger og pesto sammen med spennende krydder og friske urter. Skiver av godt brød penslet med litt naturell olje og knust hvitløk blir sprø og fine i stekeovnen, og smaker himmelsk med tomat og frisk basilikum på toppen. Ekstra god som dipp til fersk brød med godt krydderfølge.

 

Steking

CHIMMICHURRI

Chimmichurri er en grønn saus som kommer fra Argentina, hvor den hovedsakelig brukes til grillet kjøtt.

 

1 kopp bladpersille

4 fedd hvitløk

¼ kopp oreganoblader

¼ kopp rødvin- eller hvitvinseddik

1 ts godt salt

½ ts nykvernet pepper

½ ts røde pepperflak

1 – 2 kopper Odelia Naturell

Ha alle ingrediensene, bortsett fra oljen, i en kjøkkenmaskin. Kjør den i litt kjappe korte intervaller til alt er finhakket. Bruk en slikkepott til å skrape sidene innimellom slik at alt blir finhakket.

 

Mens motoren går på sakte fart heller du i oljen. Ha så den ferdige blandingen over i en lufttett beholder og la den stå i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk. Dette gjør at smakene utvikler seg.

 

Blandingen kan oppbevares i kjøleskap ca 1 uke.

Steking

GULROTSUPPE MED INGEFÆR

4 gulrøtter

2 poteter

1/4 persillerot

1 løk

2 hvitløksfedd

1 ss Odelia Naturell

12 dl grønnsaksbuljong

2 ss frisk ingefær

2 dl crème fraîche

Salt og pepper

 

Skrell og skjær gulrøtter, persillerot og poteter i grove terninger. Hakk hvitløk og løk. Surr alt i olje i pannen. Tilsett grønnsaksbuljongen.

La suppen koke i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre. Ha i revet ingefær. Kjør suppen i foodprosessor eller bruk stavmikser.

 

Hell blandingen over i en kjele. Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og nykvernet pepper.

 

Ha litt urteolje på toppen av suppen før servering.

 

Urteolje:

 

½ dl Odelia Naturell

2 ss finhakket koriander

Steking

RØD PESTO

100 g soltørket tomat. Er de veldig tørre, bløtlegg i vann i ca. 15 min.

50 g pinjekjerner

50 g fersk parmesan

2 fedd hvitløk

ca. 4-6 grener frisk oregano

1,5-2 dl Odelia Naturell

 

Rist pinjekjernene gylne i tørr panne over middels varme. Pass på at de ikke svir seg – da blir de bitre.

 

Kjør soltørkede tomater, smuldret parmesan, hvitløk, oregano og 1 dl olje i en kjøkkenmaskin.

Tilsett mer olje litt etter litt til du får ønsket konsistens. Jo tørrere tomatene er, dess mer olje trenger du

 

Lag gjerne pestoen med Odelia Chiliolje i stedet for Naturell til stekt torsk.

 

Tips:Lag dine egne soltørkede tomater:

 

Del plommetomater i to. Pensle med et lett lag olje, og legg tomatene på ovnsrist midt i ovnen.

Dekk bunnen av ovnen med aluminiumsfolie. Det hindrer fukt og søl. Tørk tomatene på 150 grader i ca. 5 timer. Varmluft er ideelt. Ha en tresleiv i ovnsdøråpningen slik at fuktigheten slipper ut.

Steking

TAGLIATELLE M/OLJE & URTER

4 porsjoner

 

2 dl Odelia Naturell

8 fedd hvitløk skåret i tynne skiver

1 finhakket rød chili uten frø

1 dl gresskarkjerner

Sorte oliven

Frisk oregano

Nykvernet sort pepper

 

Hell oljen i en ildfast form, og tilsett hvitløk og chili. Sett blandingen i ovnen på 100 grader i ca. 20 – 25 min. Rist gresskarkjernene i tørr panne på medium varme.

 

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

 

Sil vannet av den ferdig kokte pastaen, og ha den i en bolle.

Vend inn chili og hvitløksblandingen, sammen med resten av ingrediensene.

 

Server med revet parmesan.

Steking

VÅR OG SOMMERSALAT MED BRINGEBÆR-VINAIGRETTE

Agurk, skåret på langs med ostehøvel

Småbladet salat, som mizuna, red rubarb og feltsalat

Friske urter som brønnkarse og kjørvel

Spiselige blomster

Friske bringebær

Bringebærvinagrette:

 

1 dl bringebær

4 ss Odelia Naturell

2 ss hvitvinseddik

Litt salt og pepper etter smak

 

Kjør vinaigrette-ingrediensene sammen i en foodprosessor eller stavmikser.